Nyheter

Viktiga poäng för bottenlagen

Ledning, underläge, ledning igen och till slut tre välbehövliga poäng. Pantern gav topplaget Karlskoga en påminnelse om att inget kan tas för givet i hockeyallsvenskan. 3-2-segern i Nobelhallen gav ytterligare en mental bonus: Pantern klev förbi Västervik och upp över tabellens lägst belägna streck.(TT)
Publicerad 3 januari 2019

Ledning, underläge, ledning igen och till slut tre välbehövliga poäng. Pantern gav topplaget Karlskoga en påminnelse om att inget kan tas för givet i hockeyallsvenskan.

3-2-segern i Nobelhallen gav ytterligare en mental bonus: Pantern klev förbi Västervik och upp över tabellens lägst belägna streck.

Erik Nyström snappade upp en misslyckad hemmapassning och gav bottengänget en tidig ledning. Den höll fram till slutet av första perioden när Carl Berglund kvitterade. I spel i numerärt överläge vände Ricard Blidstrand till Karlskogas fördel i mittenperioden, en ledning som Nicklas Jadeland såg till blev kortvarig i och med kvitteringen i slutminuterna.

Matchen stod och vägde i slutperioden. Då slog Matias Lassen till och skickade in segerpucken.

Även Tingsryd, ett annat bottenlag, hade en kul kväll. I och med 6-2 hemma mot mittenlaget Björklöven klev Tingsryd förbi Västervik och Almtuna.

Kim Tallberg och Joachim Nermark gjorde två mål var.

Serien toppas av Oskarshamn före AIK efter 32 spelade omgångar.

TT