Nyheter

Hedman klar för VM-spel - Markström opererad

Backstjärnan Victor Hedman och fyra andra NHL-spelare är klara för VM-spel med Tre Kronor. Redan på långfredagen kan den gruppen utökas. Däremot blir det inget VM för skadade Vancouvermålvakten Jacob Markström som har opererats.(TT)
Publicerad 13 april 2017

Förbundskaptenen Rikard Grönborg var nöjd när han klev av från Tre Kronors träning i Scaniarinken i Södertälje på torsdagen. Där fortsätter ishockeylandslagets VM-förberedelser med dubbelmöten med Lettland fredag och lördag.

På förmiddagen hade förbundet gått ut med fem NHL-förstärkningar inför VM.

"En av världens bästa"

Däribland Tampa Bays backbjässe Victor Hedman, som med 72 poäng (16 mål+56 assist) blev tvåa i backarnas poängliga i NHL.

””

De övriga fyra är VM-guldbacken från 2012, Alexander Edler, samt forwardstrion Elias Lindholm, Victor Rask och Joakim Nordström, alla Carolina.

Alla utom Edler, som kommer den 30 april, ansluter till landskampen mot Ryssland i Stockholm den 27 april.

””

Fler på ingång

Redan på långfredagen kan det bli klartecken från fler NHL-spelare. Backen Oliver Ekman Larsson och forwarden Gabriel Landeskog - båda World Cup-spelare - har tidigare sagt att de är intresserade av VM-spel.

””

Däremot blir det inget spel för Vancouvers knäskadade Jacob Markström, målvaktstvåa bakom Henrik Lundqvist i World Cup och VM-målvakt i fjol.

””

TT: Vill du ha in en NHL-målvakt?

””

Ishockey-VM avgörs i Tyskland och Frankrike 5-21 maj.

TT