Annons
Nyheter

Hälsosam konkurrens bakom USA-framgång

Det blir helamerikanska semifinaler i damsingel i US Open. Trots att den största stjärnan, Serena Williams, inte är med. - Vi har en hälsosam konkurrens, säger Fed Cup-kaptenen Kathy Rinaldi. Inte sedan 1981 har det varit helamerikanskt i semifinalspelet i US Open-tennisen på damsidan.(TT)
Publicerad 7 september 2017

Inte sedan 1981 har det varit helamerikanskt i semifinalspelet i US Open-tennisen på damsidan. Då med stjärnor som Martina Navratilova och Chris Evert, samt Barbara Potter - och Kathy Rinaldi.

Den sistnämnda är numera Fed Cup-kapten och förbundets chefstränare. Hon jobbar utifrån förbundets slogan "Make american tennis great again", att se till att amerikanska tennisstjärnor når världstoppen.

””
Annons

Fler unga på gång

Årets amerikanska US Open-semifinaler, som spelas i natt fredag svensk tid, går mellan Venus Williams och Sloane Stephens och mellan CoCo Vandeweghe och Madison Keys.

””
””

Trots ett idogt arbete för att få fram amerikanska stjärnor var det oväntat att succén skulle komma redan nu. Dels för att den allra största stjärnan Serena Williams tagit graviditetsledigt, dels för att uppladdningen inför US Open inte varit den bästa för semifinalisterna.

Skade- och tränarproblem

Stephens var borta nästan ett år efter en fotoperation förra sommaren. För bara sex veckor sedan var hon rankad 950 i världen, inför US Open är hon rankad 83:a. Keys, 15-seedad i US Open, var handledsskadad i början av året och var borta i två månader. Och Vandeweghes tränare lämnade henne efter förlusten i första omgången i Franska mästerskapen. Men med den nye tränaren Pat Cash har hon blivit en vinnare igen och är nu 20-seedad i grand slam-turneringen. Vandeweghe slog ut världsettan Karolina Pliskova i kvartsfinalen.

Venus Williams, som i drygt tio år kämpat med Sjögrens syndrom som är en kronisk autoimmun sjukdom, är på väg uppåt på rankningen igen och är nu nia. 37-åringen har spelat final i Wimbledon och Australian Open i år.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons