TT-Sport

Rosengård förnekar Solo-intresse

TT-Sport Artikeln publicerades

Den avstängda amerikanska stjärnmålvakten Hope Solo säger att hon fått anbud från Sverige. Men Rosengård förnekar att de vill värva 35-åringen. Enligt uppgifter till Kvällsposten är den regerande fotbollsmästaren intresserad av Solo, som fått sparken från USA:s landslag.(TT)

Enligt uppgifter till Kvällsposten är den regerande fotbollsmästaren intresserad av Solo, som fått sparken från USA:s landslag.

Men tränaren Jack Majgaard Jensen säger att laget inte längre har någon nöd på målvaktssidan. Däremot, när Sofia Lundgren fick problem med diskbråck i augusti, såg man över vilka tillgångliga målvakter som fanns på marknaden.

– Då dök hennes (Solos) namn så klart upp efter satt hon fått sparken i USA. Jag tror hon har hört från en agent att vi skulle kunna vara intresserade av henne, säger Majgaard Jensen till samma tidning.

Rosengård har haft stora målvaktsproblem hela säsongen då först Erin McLeod blev knäskadad och sedan Lundgren fick problem med ryggen. Enda alternativet just nu, Zecira Musovic, har också haft bekymmer med en spricka i underarmen.

Solo stängdes av i det amerikanska landslaget efter uttalanden om att Sverige, som slog USA i OS-kvartsfinalen, var ett "gäng fegisar". I en tv-intervju med makers.com säger Solo att den spelare som hon menade var feg var anfallaren Lotta Schelin, numera i Rosengård, som backade hem i stället för anföll.

I intervjun säger Solo, som nyligen genomgått en axeloperation, att hon fått erbjudanden från klubbar i Kina, Japan, Tyskland och Sverige.