Annons
Nyheter

Rekordsnabbt avsked för de Boer

Noll poäng och 0-7 i målskillnad på fyra matcher. Det räckte för att sätta stopp för Frank de Boers tid vid rodret hos Crystal Palace. Premier League-klubben Crystal Palace sparkar tränaren Frank de Boer. Det bekräftade fotbollsklubben under måndagen.(TT)
Publicerad 11 september 2017

Premier League-klubben Crystal Palace sparkar tränaren Frank de Boer. Det bekräftade fotbollsklubben under måndagen.

"Vi vill tacka Frank för hans hängivenhet och hårda arbete under tiden i klubben. En ny manager kommer att tillsättas i sinom tid och vi önskar Frank all lycka i framtiden" skriver Crystal Palace på sin hemsida.

Annons

Den 47-årige holländarens tid i klubben blev allt annat än lyckad, då Londonlaget ligger näst sist i tabellen efter fyra matcher, på noll poäng och utan att ha gjort mål.

Siffror som i sig ger de Boers Crystal Palace-sejour en oönskad plats i rekordböckerna.

Efter att ha skrivit på ett treårskontrakt med klubben så sent som den 26 juni blir han i och med måndagens besked, sett till antal matcher, den mest kortlivade tränaren i Premier Leagues historia, borträknat temporära tränarlösningar. Crystal Palaces bedrövliga säsongsinledning är även den smått historisk, då det senaste laget i England som inlett ligaspelet med fyra mållösa förluster var Preston säsongen 1924/1925. Det vill säga för närmare hundra år sedan.

Att sparkas mindre än hundra dagar in på ett tränarjobb är inget nytt för Frank de Boer, som förra året fick lämna italienska Inter efter enbart 85 dagar vid rodret. I Crystal Palace stannade siffran på 77 dagar.

Vem som tar över Crystal Palace är ännu oklart. Flera brittiska medier skriver att svenskbekantingen Roy Hodgson är huvudkandidat för jobbet på Selhurst Park.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons