Nyheter

Upp till bevis för bredden i regnigt Algarve

Rutinerade namn är tillbaka i laget. Och nya namn kommer in för att göra anspråk om VM-kvaluttagningar. Många pusselbitar ska läggas under fotbollslandslagets kommande, matchtäta vecka i Algarve. - Vi får visa att vi har bredd, säger förbundskapten Peter Gerhardsson.(TT)
Publicerad 26 februari 2018

De svenska fotbollslandslagsdamerna har landat på familjär uppladdningsmark.

Algarve Cup har i 25 år varit en återkommande kalenderpunkt för de främsta fotbollsnationerna.

Samma sak i år.

””

Startelvan och laguttagningsbiten är, åtminstone preliminärt, redan fastslagen både för onsdagens möte med Kanada och fredagens med Sydkorea, som kommer bjuda på en hel del rockader mellan de två matcherna om allt fortskrider som planerat.

””

"Upp till bevis"

I denna bredd finns bland annat lovande Filippa Angeldal (Linköping), succédebutanten mot Sydafrika Loreta Kullashi (Eskilstuna) samt 30-åriga A-lagsdebutanten Sandra Adolfsson (Vittsjö). Lägg därtill att etablerade A-lagsspelare som Hedvig Lindahl (Chelsea) och Fridolina Rolfö (Bayern München) är tillbaka efter att ha stått över Kapstadenvisiten i januari.

Med andra ord har förbundskaptenen många att välja på.

TT: Du har angenäma problem?

””

"Haft en bra dialog"

Nilla Fischer, den kanske mest rutinerade av dem alla, var också planerad att komma tillbaka till Algarve. Fischer, som blev mamma i slutet av förra året står dock över även denna samling av familjeskäl.

””

TT: Hur påverkar det att hon inte är med här i Algarve?

””

Portugisisk sol och värme till skillnad från bister svensk snöblandad kyla? Inte direkt.

””

TT