GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Tydlighet ledord för Gerhardsson

Efter åtta månaders inlärningsperiod är det snart dags för Peter Gerhardsson att ta ut sin första landslagstrupp. Men han vill inte recensera den svenska EM-insatsen. - Det är klart jag har tankar om det men det tar jag med mitt team, säger Gerhardsson.(TT)
Publicerad 1 augusti 2017

Efter fem år tackade Pia Sundhage för sig då fotbollslandslandslaget åkte ur EM i kvartsfinalen mot Nederländerna. Efterträdaren Peter Gerhardsson presenterades redan i november i fjol och har haft lång tid på sig att kolla in tänkbara spelare, studera motståndare och klura på sin spelidé.

Den 28 augusti tar han ut sin första trupp, till VM-kvalmatchen mot Kroatien den 19 september. Efter 16 dagar i Nederländerna, där han såg 15 EM-matcher, är det nu dags att forma strukturerna för sitt landslag.

””

Han vill inte säga något om den svenska EM-insatsen.

””

Trygghet och struktur

Gerhardsson säger att han ännu inte har processat färdigt tankarna om hur Sverige ska spela under hans ledning.

””

När det handlar om spelets struktur nämner han England, som gått till EM-semifinal, som ett bra exempel.

””
””

Vill ha alla tillgängliga

Veteranerna Caroline Seger, Lotta Schelin och Nilla Fischer sade efter EM-uttåget att de inte hade bestämt sig om de ville fortsätta i landslaget. Gerhardsson vill inte säga om det kan bli en generationsväxling.

””

Pia Sundhage hade en inte helt optimal relation till klubblagstränarna, som tyckte att hon lånade deras spelare lite väl mycket.

””

Inte planka vinnarkoncept

Tre av fyra semifinallag i EM 2013 (Tyskland, Norge och Sverige) har redan åkt ut i årets EM. I stället är det nya lag, som Österrike och Nederländerna, som spelar om medaljerna tillsammans med Danmark och England. Men Gerhardsson tror och hoppas att Sverige ska hålla sig kvar i världstoppen ändå.

””

TT

Läs mer