Annons
Nyheter

Tredje raka för Ohlsson/Liljendahl

Kusken Ulf Ohlsson och tränaren Reijo Liljendahl har deltagit tre gånger i storloppet Silverörnen på Solängets travbana. Samtliga har slutat med vinst. 2015 vann duon med Knows Nothing. De två senaste åren har de vunnit med Shadow Woodland som var helt överlägsen i V75-3 på lördagen.(TT)
Publicerad 9 september 2017

Reijo Liljendahl har haft en svajig form på stallet i år. Det gäller även topphästen Shadow Woodland som tävlat ojämnt. Men han visade storform vid överlägsen seger i Silverörnen som kördes första gången 1967.

Ulf Ohlsson har kört loppet flera gånger tidigare men hade inför starten för tre år sedan aldrig vunnit. Nu har han tagit tre raka.

””
Annons

Shadow Woodland var stor favorit på V75-spelet. Enda lilla frågetecknet var om den startsnabbe åttaåringen skulle missa ledningen. Men redan efter 50 meter var spetsstriden över. Ohlsson kunde lugnt sätta sig till rätta i ledningen.

””

Lön för mödan

Pär Hedberg åkte ända från Edsvära i Västergötland till Örnsköldsvik i Ångermanland med tre hästar (75 mil enkel resa).

Han kunde åka hem med två V75-segrar med Bålsta Palema och Aron Palema samt en fjärdeplats i Silverörnen med Billy Flynn.

””

När Hedberg var 19 år flyttade han till Sundsvall för att börja som hästskötare hos Åke Svanstedt. Han flyttade med Svanstedt ner till Västergötland och 2004 började han arbeta hos stall Palema och Karl-Erik Bender.

””

"Fantastiska hästar"

Färjestadskusken Mikael J Andersson körde två avvaktande löpningar i andraspår. Han utnyttjade hästarnas starka spurt vid båda vinsterna.

Bålsta Palema satt i ledningen redan i sista kurvan och vann rätt så enkelt.

Aron Palema hade långt fram till ledande Michelangelo Ås men avslutningen var grym. Han flög fram sista 50 metrarna och vann med en halv längd på nya banrekordet 1.11,5 över kort distans.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons