Nyheter

Sverige halverat i CHL

Skellefteå, Färjestad och Djurgården har aldrig vunnit Champions Hockey League. Så blir det inte den här säsongen heller. Det svenska lagen är utslagna redan i 16-delsfinalen av turneringen.(TT)
Publicerad 11 oktober 2016

Skellefteå har stapplat i inledningen av den här SHL-säsongen, laget ligger på nionde plats i tabellen efter sex omgångar.

I gruppspelet av Champions Hockey League lyckades västerbottningarna däremot vinna gruppen och var favorittippat inför 16-delsfinalen mot finländska Jyväskylä, elva i den finländska ligan.

Men det blev ett favoritfall.

Tuffa underlägen

Skellefteå lyckades inte vända 0-4-underläget från förra veckans bortamöte. Trots 42 skott på mål i tisdagens hemmamatch blev det endast en 4-2-seger och laget är därmed utslaget med totalt 4-6.

Färjestad, åtta i SHL, låg under med 1-4 efter bortamatchen mot tjeckiska Liberec. 2-0-segern hemma i Karlstad räckte endast till 3-4 totalt.

SHL-tolvan Djurgården blev nollat i bortamötet med finländska KalPa (0-2) men släppte in mål hemmamatchen i Stockholm och slogs ut med totalt 2-3 efter 2-1-segern i matchen.

Tre svenska lag ur CHL-slutspelets första fas alltså, och Luleå ur i gruppspelet. Men övriga fyra svenska lag är kvar.

Mästaren vidare

Regerande CHL-mästaren Frölunda lyckades däremot vända ett 2-3-underläge från sin första 16-delsfinal mot vitryska Yunost Minsk. Göteborgarna gjorde processen kort och vann med 5-0 i Frölundaborg.

””

Frölunda möter nu tyska Eisbären Berlin i åttondelsfinal.

HV71 hade med sig ett 2-0-överläge från förra veckans hemmamöte med finländska Lukko i 16-delsfinalen av Champions Hockey League.

Returmötet i Raumo utanför Åbo var jämnare, Lukko ledde med 1-0, 2-1 och 3-2, men HV71 lyckades vända och vinna med 4-3. Forwarden Erik Andersson avgjorde 16.27 in i den andra perioden. Den sista perioden förblev mållös och Jönköpingslaget är vidare till åttondelen med totalt 6-3.

””

Efter 1-1 borta mot tyska RB München lyckades Växjö vinna på hemmaplan med 4-3, totalt 5-4. I åttondelsfinalen väntar finländska SaiPa.

Linköping hade ett 7-4-överläge inför hemmareturen med Davos från Schweiz. Bortalaget stor då för en fin insats och gick upp till en 3-0-ledning på svensk mark. LHC lyckades däremot redo ut situationen, reducera två gånger och gå vidare med totalt 9-7 efter en 2-3-förlust. I nästa runda väntar finländska Helsingfors.

TT