Nyheter

Thuresson stängs av tre matcher

Malmö drabbas av ett tufft avbräck i semifinalspelet i SM-slutspelet i ishockey. Forwarden Andreas Thuresson stängs i efterhand av tre matcher för att han slog HV71:s Dylan Resse i huvudet med klubban under den andra semifinalen i måndags.(TT)
Publicerad 4 april 2017

Malmö drabbas av ett tufft avbräck i semifinalspelet i SM-slutspelet i ishockey. Forwarden Andreas Thuresson stängs i efterhand av tre matcher för att han slog HV71:s Dylan Resse i huvudet med klubban under den andra semifinalen i måndags.

"Videomaterial visar att Malmöspelaren med sin klubba träffar både huvud och hand/handske. Händelsen är att betrakta som en huvudtackling, disciplinnämnden finner det därför utrett att Thuresson bör stängas av", skriver SHL på sin webbplats.

Thuresson ska dessutom betala 25 000 kronor i böter.

Det står 1-1 mellan Malmö och HV71 i semifinalen, som avgörs i bäst av sju matcher. Det innebär att Andreas Thuresson tidigast kan vara tillbaka till en eventuellt sjätte match.

Lite mer positivt för Malmö är att laget får tillbaka backen Stefan Warg till onsdagens match i Jönköping. Warg har varit avstängd i två matcher för fotsvepning i kvartsfinalen mot Växjö.

TT