Annons
Nyheter

Talangen Svanberg: "Jag är väldigt stolt"

Direkt från allsvenskan in i Filippo Inzaghis Bologna i världens kanske mest taktiska fotbollsliga. Och det som 19-åring. Det går undan för Mattias Svanberg. Nästa steg i karriären tas just nu på hemmaplan, som färsking i landslagstruppen.(TT)
Publicerad 13 november 2018

Förbundskaptenen Janne Andersson fick något varmt i blicken när han pratade om mittfältaren på måndagens presskonferens.

””

"Upp till mig"

Annons

Svanbergs replik efter debutträningen på Friends:

””

Andersson brukar inte krångla till det. När han välkomnade tonåringen gav han honom kort och gott rådet att vara sig själv.

””

Den absoluta majoriteten av unga svenska spelare som snappas upp av italienska klubbar skolas in och ställs på tillväxt, många lånas ut efter en tid för att få speltid och erfarenhet. Inget av detta har varit aktuellt för Svanberg.

Vann Inzaghis förtroende

Han vann snabbt förre storspelaren Filippo Inzaghis förtroende. Debuten kom i fjärde ligaomgången, borta mot Genoa. Sedan dess har han varit mer eller mindre delaktig i sju av åtta ligamatcher.

””

TT: Vilka direktiv har du på planen?

””

Filip Helander, klubb- och numera också landslagskompis med Svanberg, är imponerad av 19-åringens snabba genombrott.

””

Lätt förvånad

Den taktiska fotbollen i Italien betyder gärna att anpassningen som nykomling tar tid, men Mattias Svanberg har acklimatiserat sig snabbt.

””

Svanberg om Helanders förvåning:

””
Annons

Helander, tillbaka i landslagstruppen efter skada, har tagit väl hand om sin yngre vän.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons