Annons
Nyheter

Sydafrika accepterar kvalomspel

Sydafrikanska fotbollsförbundet kommer inte att överklaga Fifas beslut att spela om Sydafrikas kvalmöte med Senegal förra året. "Förbundet har på etiska och moraliska grunder beslutat att matchen borde spelas om i det fall den var manipulerad", skriver det sydafrikanska förbundet i ett pressmeddelande.(TT)
Publicerad 12 september 2017

Sydafrikanska fotbollsförbundet kommer inte att överklaga Fifas beslut att spela om Sydafrikas kvalmöte med Senegal förra året.

"Förbundet har på etiska och moraliska grunder beslutat att matchen borde spelas om i det fall den var manipulerad", skriver det sydafrikanska förbundet i ett pressmeddelande.

Annons

Matchen, som sydafrikanerna vann med 2-1, ska spelas om på Fifas order på grund av matchfixning. Domaren i matchen, Joseph Lamptey, stängdes av på livstid efter sin insats.

Matchen är planerad att spelas i november efter att övriga kvalmatcher i gruppen har spelats. I och med att resultatet annullerats är Sydafrika sist i gruppen på en poäng efter tre matcher. Senegal har fem poäng och skuggar Burkina Faso och Kap Verde, som båda står på sex poäng efter fyra matcher. Gruppsegraren går till VM i Ryssland nästa år.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons