Nyheter

Sverige trea i dramatisk nationshoppning

Tillsammans med inte mindre än tre andra länder gick det svenska hopplandslaget vidare till omhoppning i Nations Cup-hoppningen i Falsterbo. Trots en felfri runda för Henrik von Eckermann blev det endast en bronsmedalj för det svenska laget.(TT)
Publicerad 15 juli 2018

Under årets tre första nationshoppningar hade Sverige inte imponerat nämnvärt och som bäst slutat på en fjärde plats. Inför hemmapubliken i Falsterbo lyckades den svenska kvartetten åtminstone säkra årets första pallplats när man tog brons efter en dramatisk omhoppning.

Fyra lag till omhoppning

Efter att Henrik von Eckermann och Douglas Lindelöw dragit på sig varsin rivning låg Sverige på andra plats efter den första omgången. von Eckermann inledde den andra rundan med ytterligare en rivning, men därefter såg prickfria prestationer från Lindelöw och Malin Baryard-Johnson till att Sverige var uppe i delad ledning inför Peder Fredricsons andra runda.

Den svenska världstvåan, som i All Ins frånvaro red på Christian K, svävade elegant över alla hinder och tog Sverige till en omhoppning mot trion Irland, Italien och Nederländerna.

Där lyckades von Eckermann och Mary Lou rida felfritt, men tiden räckte inte riktigt till. Nederländerna, som fick delta i omhoppningen först efter att ha överklagat ett domslut, vann före Irland och Sverige.

””

Trots att hans adepter blev en hårsmån från segern var förbundskapten Henrik Ankarcrona nöjd med lagets prestation och sitt val av ryttare för omhoppningen.

””

Viktig dubbelnolla för Baryard-Johnson

Liksom under fredagens Grand Prix blev det en dubbelnolla för veteranen Malin Baryard-Johnson på Indiana. Om två månader är det dags för VM i amerikanska Tryon, och bakom tämligen givna duon Peder Fredricson och Henrik von Eckermann pågår en hård kamp om de två sista platserna i truppen. Baryard-Johnsons två dubbelnollor under Falsterbohelgen kan säkerligen ha stärkt hennes aktier för att få delta i ytterligare ett mästerskapslag.

””

Trots pallplatsen halkade Sverige ner på sjunde plats i den haltande Nations Cup-tabellen, där de sju bästa lagen får delta i världscupfinalen i Barcelona. Nästa deltävling går av stapeln i engelska Hickstead 26-29 juli.

Dagen efter kommer Ankarcrona att offentliggöra vilka ekipage som får representera Sverige i VM.

TT