Nyheter

Sverige siktar på tolv medaljer igen

Tolv medaljer i Peking 2008. Tolv medaljer i London 2012. Sveriges medaljmål inför Paralympics i Rio borde inte komma som en överraskning. I London deltog 59 svenska aktiva på Paralympics. I Rio är det en färre, men medaljchanserna är likvärdiga, enligt truppledningen.(TT)
Publicerad 5 september 2016

I London deltog 59 svenska aktiva på Paralympics. I Rio är det en färre, men medaljchanserna är likvärdiga, enligt truppledningen.

””

Vill försvara guld

Bland de största medaljhoppen finns simmaren Maja Reichard och bordtennisspelaren Anna-Carin Ahlquist, som båda siktar på att försvara sina guld från London. Och det är bland annat i dessa två sporter som Sveriges starkaste kort finns.

””

Intressant nog hävdar skytten Jonas Jacobsson, som tog sitt första Paralympics-guld 1980 och sitt 17:e och senaste i London för fyra år sedan, att han är i usel form. Å andra sidan brukar han nästan alltid tona ned förväntningarna på sig själv.

Viktig start

””
””

Säfström varnar också för dressyrryttarna Louise Etzner Jakobsson och Anita Johnsson, bröderna Tobias och Per Jonsson i längdhopp samt Stefan Olsson i rullstolstennis.

Men mycket hänger på hur det går i början av spelen, säger han.

””

TT