Annons
Nyheter

Svensklaget Chelsea jagar ny titel

Champions League-drömmen försvann mot Wolfsburg. Nu är svensklaget Chelsea på jakt efter en annan pokal: i FA-cupen. "Det är det här vi har förberett oss för under hela säsongen", säger tränaren Emma Hayes inför finalen mot Londonrivalen Arsenal.(TT)
Publicerad 4 maj 2018

Efter totalt 1-5 i Champions League-semifinalen mot Wolfsburg vände tränaren Emma Hayes & Co snabbt blickarna mot nästa antågande uppgift: FA-cupmötet med Arsenal.

Målsättningen är given.

Annons

Finalen på Wembley - som enligt brittiska uppgifter kommer att spelas inför en rekordpublik på drygt 40 000 åskådare - ska sluta med seger och ge lagkaptenen Katie Chapman äran att få lyfta pokalen upp i skyn.

"Spela om titlar"

"Vi har blivit en klubb som är van vid att hela tiden spela om titlar", säger Emma Hayes till klubbens webbplats.

"Vi ser på alla matcher som cupfinaler, så för oss är det här ingen skillnad mot andra matcher."

Chelsea - med svensktrion Hedvig Lindahl, Magdalena Eriksson och Jonna Andersson - säkrade finalplatsen via semifinalsegern mot förra säsongens mästarlag Manchester City. Och nu väntar alltså Londonrivalen Arsenal, en klubb som har 14 FA-cuptitlar och där tio av dessa har vunnits på 2010-talet.

"Vi vet att de har spelare som kliver fram vid stora matcher och att de är vana vid att prestera inför storpublik", säger Hayes.

"Redo"

Arsenal-tränaren Joe Montemurro anser dock att utgångsläget är det motsatta, att det är Chelsea som är den stora favoriten att vinna finalen på lördagseftermiddagen.

Men han tror även att hans spelare - bland annat backen Jessica Samuelsson - har vad som krävs för att bemästra det som väntar.

"De har en väldigt, väldigt bra trupp, en väldigt bred trupp. Vi måste vara medvetna om att de kan ändra på saker under spelets gång", säger han till klubbens webbplats.

Annons

"Jag tror vi är redo för det här."

TT

Annons
Annons
Annons
Annons