Nyheter

Svenska damerna vidare till final

De båda svenska lagen gick som väntat vidare till final i sprintstafetten i världscupen i Dresden. Det svenska andralaget med Ida Ingemarsdotter och Jonna Sundling kom tvåa i den första semifinalen efter att ha förlorat en spurtstrid mot det norska förstalaget.(TT)
Publicerad 13 januari 2019

De båda svenska lagen gick som väntat vidare till final i sprintstafetten i världscupen i Dresden. Det svenska andralaget med Ida Ingemarsdotter och Jonna Sundling kom tvåa i den första semifinalen efter att ha förlorat en spurtstrid mot det norska förstalaget.

Det blev inga problem för svenskorna att gå vidare trots att Ida Ingemarsdotter råkade ut för stavbrott.

I den andra semifinalen gick Sveriges förstalag med Stina Nilsson och Maja Dahlqvist lätt vidare, vinnandes sitt heat före USA:s förstalag med Julia Kern och Sophie Caldwell.

Sverige får finalrepresentation även på herrsidan. Även om Gustaf Berglund och Johan Häggström enbart kom på åttonde plats i sin semifinal så räckte deras tid för att som sista lag ta sig vidare till finalen. Däremot tog dagen slut i kvalet för Sveriges andralag med Gustav Nordström och Teodor Peterson.

TT