Nyheter

Svensk storseger i VM-playoff

Handbollslandslaget är halvvägs till VM i Frankrike nästa år efter storseger med 27-19 i första playoffmatchen mot Bosnien-Hercegovina. - Det är bara första matchen av två, så vi flyger inte i väg någonstans, sade förbundskaptenen Staffan Olsson till TV4.(TT)
Publicerad 12 juni 2016

Nåja, även om det kanske är lite tidigt att boka VM-biljetterna redan nu så är åtta måls ledning ett strålande utgångsläge inför returen i Sarajevo på onsdag.

Det gav också lite mer positiva vibbar kring landslaget efter alla svarta skaderubriker den senaste tiden.

Sex spelare saknades i den första matchen, däribland stjärnor som Kim Andersson, Jonas Källman och Niclas Ekberg. De två sistnämnda är också borta från OS i Rio i augusti.

Avgjorde i andra

Efter en jämn början och tremålsledning i paus rann Sverige ifrån i den andra halvleken.

””

Mattias Zachrisson och Fredrik Petersen blev bästa målskyttar med sex mål vardera.

””

Orken tröt

Bosnien-Hercegovinas stjärna Nikola Prce sköt nio mål och vållade svenskarna en hel del problem, framför allt i början. Men efter ungefär 40 minuter tröt orken för motståndarna som lyftes fram av cirka 2 500 supportrar bland 5 823 i Vida Arena i Växjö.

””

Det svenska rycket kom efter 36 minuters spel. Från ledning med 15-12 gjorde svenskarna 9-2 på drygt tio minuter. Efter det rycket var ledningen tio mål, 24-14.

Det blev till slut seger med åtta mål - och ett stort kliv mot VM-slutspel.

TT