Annons
Nyheter

Svensk storseger i gruppfinalen

Schweiz skulle bli det svåraste testet hittills för Sverige i innebandy-VM. Det blev dock tvåsiffrigt även i den tredje gruppspelsmatchen. Redan i den första matchminuten verkade vägen utstakad till det som i slutändan skulle bli en seger med 12-3 (5-2, 5-1, 2-0) för de svenska damerna.(TT)
Publicerad 4 december 2017

Redan i den första matchminuten verkade vägen utstakad till det som i slutändan skulle bli en seger med 12-3 (5-2, 5-1, 2-0) för de svenska damerna. Redan efter 53 sekunder hade Sverige, genom Sara Steen och Ellen Rasmussen, gjort både ett och två mål i mötet med Schweiz. Även om Schweiz lyckades hitta nätet även de i den första perioden så var det en ganska klar kvalitetsskillnad lagen emellan.

Lägg därtill att Sofia Joelsson och Emelie Wibron hade extra kul tillsammans. Joelsson stod för sitt andra hattrick i turneringen, efter att alla hennes tre mål kommit till efter assist från Wibron. Joelsson gav tillbaka när slutresultatet fastställdes, med en assist till Wibrons 12-3-mål. Wibrons andra för dagen.

Annons

Även Moa Tschöp blev tvåmålsskytt. Gladast av alla målskyttar var nog dock Ida Sundberg.

””

Resultatet 12-3, kombinerat med 23-2 mot Tyskland och 17-2 mot Polen i de tidigare matcherna i gruppen, ger Sverige smått sanslösa 52-7 i målskillnad när man går in i kvartsfinalspel på onsdag.

Där väntar segraren i åttondelsfinalen mellan Lettland och Danmark.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons