Nyheter

Svensk förlust i Davis cup-kvalet

Sverige var piskade att vinna dubbelmatchen mot Colombia sedan bröderna Elias och Mikael Ymer förlorat båda sina singelmatcher föregående kväll. Men Colombias Juan Sebastián Cabal och Robert Farah blev för svåra för Robert Lindstedt och Markus Eriksson i kvalet till Davis cup.(TT)
Publicerad 2 februari 2019

Sverige var piskade att vinna dubbelmatchen mot Colombia sedan bröderna Elias och Mikael Ymer förlorat båda sina singelmatcher föregående kväll. Men Colombias Juan Sebastián Cabal och Robert Farah blev för svåra för Robert Lindstedt och Markus Eriksson i kvalet till Davis cup.

Trots en bra svensk start förlorade svenskarna det första setet med 3-6 efter att ha tappat fem raka game. Även i det andra setet var det colombianska laget för starka och kunde avgöra framför en entusiastisk hemmapublik. Set två slutade 6-4.

Det svenska Davis cup-laget kom till Bogotá med sex raka segrar under förbundskaptenen Johan Hedsberg. Dessutom hade man vunnit fem raka bortamatcher men där tog det alltså slut.

Två singelmatcher återstår men på grund av Colombias tre segrar har Hedsbergs mannar ingen möjlighet att ta sig till finalspelet i Madrid senare i år. För Colombia däremot var segern deras största framgång i Davis cup.

TT