Nyheter

Svensk dressyr skrittar i medvind

Det svenska dressyrlandslaget kommer till Falsterbo med Nations Cup-ledning och ett välbefogat självförtroende. När VM går av stapeln om två månader siktar man på att åter klättra upp på prispallen. Svensk dressyr befinner sig i en sällan skådad positiv trend.(TT)
Publicerad 13 juli 2018

Svensk dressyr befinner sig i en sällan skådad positiv trend. Bronsmedaljen på hemma-EM ifjol var den första svenska lagmedaljen på tio år, och inför söndagens lagtävling i Falsterbo leder man Nations Cup efter att ha tagit två segrar utav tre möjliga.

””

Flera framgångsfaktorer

När Jenå får frågan om faktorerna bakom de senaste årens fina resultat rabblar han upp en lång lista: Tävlingarna som ordnas vid Lövsta Stuteri, att fler svenska ryttare söker sig utomlands, Louise Nathhorsts arbete i Mellansverige och samarbetet med en mental coach.

””

Slutar inte innan det blir medalj

Patrik Kittel har för tillfället tre hästar som rankas topp 20 i världen. I Falsterbo, där han representerar Sverige tillsammans med systrarna Ramel och Jeanna Högberg, kommer han att rida på Deja och nästa vecka i Aachen blir det Delaunays tur. Vilken häst som får rida på VM är ännu oklart.

””

Kittel tror att de senaste årens fina resultat beror på att han via erfarenheten fått fler "verktyg i sin låda" att använda sig av. Sju år efter att han tog sin enda individuella medalj är han åter uppe och nosar på de ädlaste valörerna.

””

"Hoppas jag blir en bra pappa"

I april kom nyheten att Kittel och frun Lyndal Oatley väntar sitt första barn.

””

TT: Är det något du lärt från dressyren som du kan dra nytta av som förälder?

””

TT