Annons
Nyheter

Supertalangen ser lugnt på framtiden

Det finns ett lugn hos hockeytalangen Rasmus Dahlin, 17 år. Både på isen och utanför. Förra säsongen blev som en dröm, med debut i Tre Kronor som höjdpunkt. Inför årets utmaningar säger han: - Det är bara att spela hockey.(TT)
Publicerad 7 september 2017

Rasmus Dahlin gjorde SHL-debut för sitt Frölunda när laget vann med 3-2 i Skellefteå förra hösten, och ordnade en assist direkt. Sedan flöt det på. Den unge backen spelade i 26 ligamatcher och alla Frölundas slutspelsmatcher. Tre mål kom från hans klubba i slutspelet, ett av dem efter en briljant soloåkning mot Skellefteå (igen!).

Sedan fyllde grabben 17 år och fick, till sin egen förvåning, debutera i Tre Kronor mot Vitryssland.

””
Annons

Först i draften?

När NHL-klubbarna i somras knöt upp spelare för framtiden, var Dahlin dock inte aktuell. Han var för ung. I stället spekuleras om att Frölundabacken, som 18-åring, kan komma att väljas allra först i NHL-draften nästa år. Ende svensk som fått den äran är Mats Sundin.

Men det väljer Dahlin klokt nog att inte fundera på ännu.

””

Innan dess kommer en lång SHL-säsong, där Rasmus Dahlin kan väntas få mera speltid i Frölunda. Det kommer också ett nytt junior-VM, till och med ett OS och ett nytt VM...

Det tänker Dahlin inte heller på. Han beskriver sin inställning till säsongen:

””

Nya kilon

Men han jobbar med delmål, som att vässa sitt skott. Dessutom bygger Dahlin på sin fysiska styrka.

””

Vågen stannar nu på 82 kilo.

Andra egenskaper har han redan byggt upp till toppklass.

””

Grönborg tycker också att Dahlin har "det lilla extra", så att han vågar fortsätta göra svåra saker på isen. Och där kommer lugnet in. Rasmus Dahlin är nog sådan som person, men jobbar också lite med att hålla huvudet kallt.

””
Annons

Karlsson förebild

Given förebild på isen är Erik Karlsson, backstjärnan i Ottawa som gjorde två tonårssäsonger i Frölunda. Men Karlsson har ibland fått kritik för att vara mer offensiv än defensiv. Hur tänker Dahlin om den balansen?

””

Själv försöker 17-åringen vara lika bra i försvar som i anfall.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons