Nyheter

Sundsvalls matchvinnare drömmer om landslaget

Gif Sundsvall tippades i botten men har istället etablerat sig på övre halvan. Efter 3-1 mot Sirius borta nafsar "Giffarna" toppkvintetten i hälarna. - Vi fortsätter visa de som inte trodde på oss att de har fel, konstaterar Sundsvallsanfallaren Romain Gall.(TT)
Publicerad 3 juli 2018

När hängmatchen från omgång två spelades i Uppsala på tisdagen var det svenska landslagets framfart i VM given inspiration för gästande "Giffarna" som laddade upp med att se en del av Sveriges åttondelsfinal på hotellet och resten av VM-matchen på några av spelarnas mobiler.

””

TT: Dina tankar om Sveriges framfart?

””

Hittat rytmen igen

I Sundsvall gläds man åt att 23-åringen har hittat rytmen som han letade efter förra året. Då blev det två mål och två assist på 24 matcher varav 16 i startelvan och en ryckig säsong där skador i höft och lår gjorde att Gall fick börja om gång på gång och aldrig hittade riktigt rätt.

Att Sundsvall dessutom hade en tydligt defensiv profil i sitt spel gjorde inte livet lättare för offensivt lagde Gall som i år har varit given i Sundsvalls anfallstrio.

””

Straffmål och assist

I tisdagens 3-1-seger mot Sirius blev det ett mål på straff, amerikanens andra för säsongen, och en assist för Romain Gall.

Just straffarna har han tagit i alla lag i karriären, förutom förra året, men nu är Gall dedikerad straffläggare i Sundsvall och när Sirius lagkapten Moses Ogbu kom åt bollen med handen efter halvtimmen spelad satt kvitteringen till 1-1 där utan tvekan.

””

Nu har Gall självförtroende i hela spelet och när Sundsvall fick en spelvändning kort efter halvtidsvilan spurtade han på egen hand över hela planen med bollen klistrad vid foten.

””

Rykten placerar nu amerikanen i såväl andra ligor som i det amerikanska landslaget.

””

TT