Nyheter

Succésvensken skadad: Tror inte borta länge

Hattricksuccé i går - skadad i natt. Vancouvers stjärnskott Elias Pettersson gick från toppen till botten på ett dygn. Succéforwarden såg ut att skada höger knä i bortamötet med Montreal och fick bryta matchen.(TT)
Publicerad 4 januari 2019

I mitten av andra perioden blev Pettersson upphakad av Montreals forward Jesperi Kotkaniemi, tappade balansen och föll till isen med finländaren över sig. På tv-repriserna syntes hur Pettersson vred höger ben och knä och blev liggande på isen.

Han kunde ta sig av isen själv, men gick direkt ut till omklädningsrummet. Strax efteråt meddelade Vancouver på Twitter att Pettersson inte skulle kunna spela vidare på grund av en skada på underkroppen.

"En del av spelet"

Något ytterligare besked om skadan lämnades inte, men tränaren Travis Green är optimistisk och säger att Pettersson inte kommer att åka hem under den pågående bortaturnén.

””
””

Enligt kanadensiska medieuppgifter ska svensken magnetkameraundersökas under fredagen.

Inte meningen att skada

Jesperi Kotkaniemi säger efter matchen att det inte var meningen att skada Pettersson.

””

Elias Pettersson har gjort stor succé under sin debutsäsong i NHL och svarat för 22 mål och totalt 42 poäng på 37 matcher. Kvällen före skadan gjorde han sitt första hattrick i NHL-karriären i segermatchen borta mot Ottawa och fick samtidigt beskedet att han blivit uttagen till NHL:s All star-match.

Montreal vann matchen med 2-0, trots fint spel och 25 räddningar av Vancouvers målvakt Jacob Markström.

TT