Nyheter

Storskräll i gulddivisionen

Art On Line ställde till med en av årets största skrällar på V75 när han vann guldivisionsloppet till drygt 41 gånger insatsen. Elvaåringen var minst spelad och såg till att sju rätt gav närmare en halv miljon kronor. Art On Line var inte ens streckad på en procent av alla inlämnade V75-kuponger.(TT)
Publicerad 7 juli 2018

Iina Aho är dotter till tränaren Mikko Aho. Hon har precis kommit hem efter att ha arbetat i Frankrike i ett år. Det var ett kärt återseende med gamlingen Art On Line i pappas stall. Tillsammans har de flera segrar i monté (travridning).

De har också två meriterande andraplatser i monté på Parisbanorna Enghien och Vincennes.

Nu var det sulkylopp i Halmstad och Art On Line svarade för ett fantastiskt lopp med Carl-Johan Jepson i sulkyn. Jepson hoppade in i stället för Johnny Takter som lämnat återbud till V75-tävlingarna.

Favoriten tappade

Jepson bjöd hästen på en perfekt resa som trea på innerspår. I ledningen satt omgångens största favorit Day Or Night In, körd av Johan Untersteiner, och såg ut att gå mot seger. Men inne på upploppet tröt krafterna för storfavoriten samtidigt som en pigg Art On Line kom loss och spurtade ner samtliga.

””

Om Jepson var förvånad så var Iina Aho chockad.

””

Besviken Untersteiner

Johan Untersteiner var förstås besviken efter andraplatsen med favoriten Day Or Night In.

””

I finalen i Stosprintern var Vamp Kronos bara bäst. Björn Goop körde till spets efter 400 meter i en tuff öppning och hade sedan loppet under kontroll.

Förstapriset var 697 000 kronor och stoet närmar sig tre miljoner kronor i insprungna pengar.

””

TT