Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Derbydrottningen Masar: "Viktiga poäng"

Publiksiffran på 7 825 åskådare är den tredje bästa noteringen i damallsvenskan sedan 2001. Inför storpubliken knappade guldjagande Rosengård in på serieledande Linköping. - Tre väldigt viktiga poäng, säger derbydrottningen Ella Masar efter 1-0-segern mot Limhamn/Bunkeflo.(TT)

Den stora scenen i Malmö - Swedbank stadion - var bokad med det uttalade målet att slå det damallsvenska publikrekordet på 9 413 åskådare. Till de höjderna nådde inte derbyt mellan Limhamn/Bunkeflo (LB07) och Rosengård, men noteringen 7 825 åskådare är den tredje bästa publiksiffran i damallsvenskan sedan 2001.

"Mycket kan hända"

Det var Masar som blev derbydrottning inför storpubliken. Efter en knapp timme sprang anfallaren igenom och rundade målvakten Josephine Frigge fram till segermålet. Nu skiljer det endast två poäng upp till serieledande Linköping - nästa söndag möts topplagen på Malmö IP. Masar har dock främst blickarna på Vittsjö hemma i nästa omgång till helgen.

Hur långt sex poäng på de närmaste två matcherna räcker i guldstriden vågar amerikanskan inte sia om.

Rosengård, som i söndags vann Svenska cupen-finalen mot just Linköping, dominerade fram till målet, men kom undan med blotta förskräckelsen. LB07 hade de bästa chanserna i första halvlek och efter segermålet tryckte nykomlingen på. Lagkaptenen Mia Persson var närmast såväl ett ledningsmål som en kvittering, men Rosengårdsmålvakten Erin McLeod storspelade.

Rekord nästa år?

I vårderbyt föll LB07 med 0-3 på Malmö IP. Tabellsexan, som har spelat in 17 poäng hittills, höjde sig dock i returmatchen.

Det fanns en viss nervositet över att kliva in inför tusentals åskådare på stora Swedbank stadion i stället för runt 300 på Limhamns IP, men Persson hoppas att Malmöderbyt återkommer på den stora scenen även nästa säsong.

Rekordet på 9 413 åskådare sattes 2008 mellan Linköping och Umeå. Damallsvenskans näst bästa notering är 8 907 åskådare på matchen Umeå-Djurgården/Älvsjö 2004.

TT

Läs mer