TT-Sport

Stenson en bit ifrån kvalgränsen i Florida

TT-Sport Artikeln publicerades

Henrik Stenson har spelat klart i årets The Players Championship. Stenson vann den anrika golfturneringen 2009 men missade kvalgränsen med två slag efter ett par tunga dagar. Henrik Stenson brukar trivas i The Players Championship, golfturneringen som svensken vann 2009.(TT)

Henrik Stenson brukar trivas i The Players Championship, golfturneringen som svensken vann 2009. Men i år var han aldrig nära någon topplacering.

Torsdagen var tung och slutade i 75 slag, tre över par och en 118.e plats. På fredagen däremot spelade Stenson upp sig, men inte tillräckligt för att nå kvalgränsen som innebär fortsatt spel i Florida.

Stenson gick den andra rundan på 70 slag, vilket innebar att han slutade på totalt ett slag över par. Det var dock två slag för mycket för svensken som därmed missade kvalgränsen.

– Jag trivdes inte på greenerna här. De rullade inte bra och farten och hårdheten varierade, säger Henrik Stenson till C More efter insatsen.

Även turneringens andre svensk, Alex Norén, missade kvalgränsen trots en betydligt bättre första dag än Stenson.

Men fredagens 76 slag var sämre och Norén landar sammanlagt på ett slag över Stenson.

– Det var många halvdåliga slag och en del frustration. I går gick det mycket bättre, säger svensken till C More.

Tävlingen leds av engelskmannen Tommy Fleetwood och nordirländaren Rory McIlroy, båda på tolv under par efter en 67 respektive 65-runda.