Annons
Nyheter

Glödhet Stenberg sänkte gamla laget

I fjol tog hon SM-guld med Djurgården - i SDHL-premiären sänkte hon sitt gamla lag i Luleås tröja. Rebecca Stenberg sköt ett mål och spelade fram till två när Luleå vann mästarmötet på bortaplan med 4-3. - Man vill alltid vinna matcher, så det var skönt, sade landslagsforwarden.(TT)
Publicerad 7 september 2017

Rebecca Stenberg tog SM-guld med Luleå 2016, flyttade till Djurgården i fjol och blev mästare på nytt, och är nu tillbaka i Norrbottenslaget.

Den 24-åriga landslagsforwarden var glödhet mot sitt gamla lag.

Annons

Dessutom på reservarenan Stora Mossen - ordinarie Hovet var upptaget - där Stenberg tog SM-guldet i våras.

Det var en speciell känsla att möta sina gamla lagkamrater.

””

Produktiv kväll

Rebecca Stenberg spelade fram schweiziska kedjekamraten Anja Stiefel till två mål, 1-0 och 4-2, och sköt själv 2-1 sedan hon huggit som en kobra på en retur.

””

Det kom efter 17.56 av den andra perioden och bara 35 sekunder senare sköt Nathalie Ferno 3-1.

Djurgården gav dock aldrig slaget förlorat och det regerande mästarlaget reducerade två gånger i den tredje perioden, men eftersom firma Stenberg och Stiefel fixade en fullträff till blev det tre Luleåpoäng.

Tuff öppning

Djurgårdens SM-guldskytt, 18-åriga forwardsstjärnan Hanna Olsson, stod för ett mål (1-1) och en assist till den sista reduceringen som lagkaptenen Molly Engstrom satte i tom kasse.

Luleå vann grundserien överlägset i fjol, men åkte ut i semifinal i slutspelet. Laget är tillsammans med Linköping förhandsfavoriter med Djurgården som outsider. Linköping fick flest guldtips av lagens tränare på upptaktsträffen tidigare i veckan.

Luleå har en mastodontöppning med fyra bortamatcher på fyra dagar och möter just Linköping på fredagskvällen.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons