Nyheter

Svenskorna en bit från majortoppen

Pernilla Lindberg och Anna Nordqvist spelar stabil golf i Ana Inspiration - men det krävs en hel del om de ska hinna i kapp de bästa. "Jag tänker attackera där jag kan och spela smart där jag behöver så får vi se vad som händer", säger Lindberg inför slutvarvet.(TT)
Publicerad 2 april 2017

Pernilla Lindberg och Anna Nordqvist gjorde stabila tredjerundor i årets första majortävling i golf i Rancho Mirage, USA - men det är en bit till den absoluta toppen

Båda svenskorna gick på två slag under banans par. Lindberg ligger på en delad elfteplats med totalt på fem under par, åtta slag efter ledande amerikanskan Lexi Thompson. Nordqvist är ett slag bakom sin landsmaninna inför sista rundan.

"Det var ganska lurigt därute, vinden blåser inte jättehårt men den var väldigt byig. Det blåste ganska mycket när jag stod och valde klubba och så när jag stod över bollen så blåste det inget alls. Det var just det som gjorde det lite besvärligt i dag", sade Lindberg till Svenska golfförbundet.

Lindberg höll i spelet trots några jobbiga missar.

"Jag tycket att mitt spel var stabilt. Jag missade ett par hyfsat korta puttar de första nio hålen. Det kändes lite tråkigt men jag höll huvudet högt och matade på och avslutade bra", sade hon.

Caroline Hedwall ligger på delad 63:e plats, på tre över par.

Världsnian Lexi Thompson har två slag tillgodo på norskan Suzann Pettersen och ytterligare ett på en jagande kvartett.

TT