Annons
Nyheter

Anderssons VM-arbete börjar direkt

VM-lottningen blev förbundskaptenens startskott. Nu kan Janne Andersson inleda arbetet med förberedelserna till slutspelet i Ryssland. - Det är först nu som jag har något att förhålla mig till, något att jobba med, säger han.(TT)
Publicerad 1 december 2017

Janne Andersson vek ihop programbladet och var redo att göra anteckningar under VM-lottningens gång i Kreml i Moskva.

Men ganska snart insåg han att planen inte gick att fullfölja.

Annons

Pennan fungerade inte.

Trots det obrukbara skrivverktyget blev den svenske förbundskaptenen sittande med programbladet framför sig, som om han fortfarande var inställd på att notera delar av händelseförloppet.

Ett nervöst tecken?

Inte det minsta.

””

Öppnar mot Sydkorea

Lottdragningen resulterade i att Sverige inleder mot Sydkorea den 18 juni. Sedan väntar Tyskland den 23 juni innan man avslutar gruppspelet mot Mexiko den 27 juni.

Andersson säger att han har bra koll på Tyskland, men erkänner snabbt att han inte är lika påläst när det kommer till Sydkorea och Mexiko.

Läxläsning är därför en av uppgifterna som väntar för förbundskaptenen.

Men allra först ska han, tillsammans med resten av ledarstaben som är på plats i Ryssland, resa ner till Gelendzjik vid Svarta havets östkust, där Sverige kommer ha basen under sommarens mästerskap.

””

Tidigare resor

Annons

Där inleds Sveriges stora VM-arbete. Sedan tidigare är det bestämt att Chile blir en av träningsmatcherna under samlingen i mars. Ytterligare en motståndare ska tas fram, och sedan väntar två matcher under förlägret till VM-slutspelet.

Dessutom ska Andersson & Co bestämma hur de ska lägga upp dagarna i Ryssland. Resorna till matcherna mot Sydkorea och mot Mexiko, i Nizjnij Novgorod respektive i Jekaterinburg, är långa.

””
””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons