Annons
Nyheter

Spansk domare i grekiska cupfinalen

Det blir ett spanskt domarteam, med huvuddomare David Fernández Borbalán i spetsen, i lördagens grekiska cupfinal mellan AEK och Paok.(TT)
Publicerad 10 maj 2018

Det blir ett spanskt domarteam, med huvuddomare David Fernández Borbalán i spetsen, i lördagens grekiska cupfinal mellan AEK och Paok.

Grekisk fotboll har varit hårt drabbad av supporterbråk och läktarskandaler de senaste åren - och när just AEK och Paok möttes i ligan i mars bröts matchen då supportrar till Paok stormade planen efter att ett mål dömts bort i slutskedet. In på planen stövlade även Paoks ägare Ivan Savvidis, med en synlig pistol i hölster. Efter den skandalen stängdes ligan ned i över två veckor, Ivan Savvidis dömdes till tre års tillträdesförbud från samtliga fotbollsarenor och Paok fick tre poängs avdrag.

Annons

Då domare ofta har varit föremål för våldsamheterna har alltså grekiska fotbollsförbundet valt en spansk lösning till cupfinalen.

"Domarkommittén i det grekiska fotbollsförbundet har tagit det exceptionella beslutet att välja ett utländskt domarteam till cupfinalen", meddelar det grekiska fotbollsförbundet.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons