Nyheter

Ahlquist i guldform enkelt vidare

Anna-Carin Ahlquist är i Rio de Janeiro för att försvara sitt guld. Och hon verkar vara i praktslag. - Jag siktar på att spela sista matchen, säger hon efter att ha säkrat en plats i kvartsfinalen.(TT)
Publicerad 9 september 2016

Ahlquist vann båda sina gruppspelsmatcher i stor stil, och är redan klar för kvartsfinal i singelspelet. Första matchen, mot Spaniens Maria Sigala Lopez, var över på 17 minuter och efter tre raka set, 11-1, 11-8, 11-7. Ändå var inte den regerande paralympiska mästaren nöjd.

””

Kvartsfinal på söndag

I den avslutande gruppspelsmatchen, mot brittiskan Sara Head som kom fyra i London, gick det ännu lättare. Tre raka set igen, 11-3, 11-2, 11-5.

””

Kvartsfinalen spelas på söndag. Vem motståndaren blir spelar ingen roll.

””

Öhgren vidare

Även Alexander Öhgren är klar gruppsegrare i klass 3, och därmed klar för åttondelsfinal på lördag. Han inledde med att slå nigerianen Ahmed Kleosho med 3-1 i set och följde upp med att vinna mot ukrainaren Vasyl Petruniv i en femsetare.

””

Helt klar för avancemang är däremot inte bronsmedaljören från London, Emil Andersson, i klass 8. Han förlorade en stentuff femsetare, mot Polens Marcin Skrzynecki, men vann en annan, mot britten Ross Wilson, och kan fortfarande komma både etta, tvåa och trea i gruppen.

””

Karlsson överraskade

Linus Karlsson, också i klass 8, vann sin premiär mot ungraren Andras Csonka, även det med 3-2 i set. En stark start, då Csonka är högst rankad i gruppen.

””

Victor Sjöqvist, i klass 3, förlorade mot Welder Knaf, Brasilien, i tre raka set, i sin första match.

TT