Nyheter

Slutspelsjagande Rögles fjärde raka förlust

Så länge inte läckan bakåt är tätad lär Rögles nuvarande slutspelsplats hänga på en skör tråd. 1-4 borta mot hemmastarka Växjö var skåningarnas fjärde raka nederlag i den intensiva kampen om slutspelsplatserna.(TT)
Publicerad 5 mars 2019

Rögle, som kom till spel med tolv insläppta mål på sina två senaste matcher, hade försvarsspel överst på dagordningen. Ängelholmarnas afton i Växjö började dock långt ifrån så bra som laget hoppats på. Knappt halvvägs in i den första perioden var smålänningarna i tvåmålsledning efter mål av Janne Pesonen respektive Filip Cederqvist.

””

"Luften gick ur oss"

Gästerna behövde nästa mål men den ambitionen blev förgäves. Dominik Bokk fick läget i powerplay och förvärrade Rögles motlut genom att sätta 3-0.

””

På senare tid har Rögle glidit av isen efter SHL-matcher där man släppt in både sex och sju mål. Så illa gick det inte den här kvällen. Så småningom lyckades Rögle reducera genom Leon Bristedt. Då återstod drygt sex minuter och på den tiden kan ett ishockeylag hinna med en hel del.

””

Växjö behöll sin kontroll på matchen ända in i kaklet och tog ett stort steg mot en plats i kvartsfinalspelet.

””

Längtar efter slutspel

Rögle gör sin fjärde säsong i SHL efter återkomsten och hela Ängelholm längtar intensivt efter att äntligen få uppleva ett SM-slutspel. Så även Daniel Bertov.

””

Bertov har ingen tro på att en slutspelsplats kan nås genom att lagen bakom kommer att förlora i fyra omgångar till.

””

TT