Annons
Nyheter

Slåss om förstaspaden efter udda säsonger

Den ene har bara två segrar sedan i slutet av november - den andre har bara spelat sju matcher de tre senaste månaderna. Ändå fanns ingen tvekan att satsa på Anders Nilsson, 28, och Magnus Hellberg, 27, i Tre Kronors VM-lag.(TT)
Publicerad 2 maj 2018

I fjol fick hockeylandslaget sin drömförstärkning när Henrik Lundqvist kom till VM i Köln och ledde laget till guld.

I år tvingades New York Rangers-stjärnan tacka nej på grund av skada, precis som Jacob Markström, Vancouver, och Anton Forsberg, Chicago.

Annons

Då föll Tre Kronors val på storväxta duon Anders Nilsson, Vancouvers andremålvakt och Magnus Hellberg, tredjemålvakt i OS och till vardags i kinesiska KHL-laget Kunlun Red Star, båda 197 centimeter långa.

I bakgrunden finns också talangfulle Filip Gustavsson, JVM-målvakten från Luleå, som tillhör Ottawa.

De kommer att få tävla om speltiden i VM.

””

Udda säsonger

Båda har något udda säsonger bakom sig i sina klubblag. Anders Nilsson har bara vunnit en match sedan den 30 november med Vancouver - den andra segermatchen kom i Tre Kronor mot Tjeckien i Sweden Hockey Games - och Hellberg spelade sin sista klubblagsmatch den 28 januari. I april har han dock drillats hårt med landslaget och spelat sju matcher.

””

Anders Nilsson vann sex av säsongens första sju matcher i Vancouver, men fortsättningen bjöd bara på ytterligare två segrar på 20 matcher.

””

"Riktigt besviken"

””

Hellberg gjorde en kanonsäsong i KHL, men att spela sista grundseriematchen redan den 28 januari - Kunlun missade slutspel - har han aldrig upplevt.

””

Hellberg är revanschsugen efter en OS-turnering som tredjemålvakt.

””

Tre Kronor anlände till Köpenhamn på onsdagen och VM-premiären är mot Vitryssland på fredag.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons