Nyheter

Sjöström om rivalens cancer: Blir gråtfärdig

Den japanska simstjärnan Rikako Ikee, som sparrat med Sarah Sjöström och dessutom slagit svenskan på paraddistansen 100 meter fjäril, har fått cancer. "Jag blir gråtfärdig när jag läser nyheten om min vän Rikako Ikee", skriver Sjöström på Instagram.(TT)
Publicerad 12 februari 2019

Rikako Ikee, ett av affischnamnen inför OS på hemmaplan 2020, avbröt sitt träningsläger i Australien när hon kände att något var fel. Hennes tränare Jiro Miki beskriver det som att han aldrig sett Ikee kämpa så mycket som under träningslägret.

””

Väl tillbaka i Japan konstaterade läkarna att Ikee drabbats av leukemi.

18-åringen meddelar själv beskedet via sociala medier:

"Efter att ha känt mig dålig skyndade jag mig tillbaka från Australien och efter tester har jag fått diagnosen leukemi. Jag kan fortfarande inte fatta det och jag är i ett förvirrat tillstånd", skriver hon.

Slog Sjöström

Stjärnskottet slog igenom på allvar i fjol när hon blev den första simmaren att ta sex guld i Asiatiska spelen.

Dessutom slog hon Sarah Sjöström på svenskans paraddistans 100 meter fjäril under världscupen i Tokyo i höstas och hon har beskrivits just som Sjöströms tronföljare. Duon tränade tillsammans i Turkiet i höstas och Sjöström berömde då japanskans förmåga att simma avslappnat.

””

"Kan besegras"

Efter beskedet publicerade Sjöström två bilder på sin Instagram, på henne och Ikee, tillsammans med texten:

"Jag blir gråtfärdig när jag läser nyheterna om att min vän Rikako Ikee diagnostiserats med leukemi. Jag skickar all min styrka och kärlek till dig!"

Japanskan skriver att hon är fast besluten att besegra sjukdomen.

"Om den behandlas på rätt sätt är det en sjukdom som kan besegras. Jag kommer att ägna mig åt behandling och sträva efter att bli en ännu starkare Rikao Ikee".

TT