Nyheter

Holdener mot Vlhova i kombinationen

Som väntat är det fartåkare som leder kombinationstävlingen i alpina VM efter störtloppsdelen. Favoritskapet får dock Wendy Holdener och Petra Vlhova bära inför slalomdelen. - Jag ligger bra till, säger Vlhova.(TT)
Publicerad 8 februari 2019

Det snöade rejält i Åre på fredagen, vilket gjorde att både damernas kombinationsstörtlopp och störtloppsherrarnas träningsåk kortades ner.

Det ger ytterligare fördelar för slalomåkarna i kombinationstävlingen - där Wendy Holdener och Petra Vlhova sticker ut lite extra.

Det var visserligen österrikiskan Ramona Siebenhofer som var snabbast i störtloppet. Men hennes försprång - 42 hundradelar före Holdener och 72 före Vlhova - lär inte räcka när den favorittippade duon får köra "sin" gren.

Däremot hoppas Ragnhild Mowinckel kunna vara en joker i medaljstriden. Norskan var trea i störtloppet, bara sex hundradelar bakom Siebenhofer.

””

"Perfekt åk"

Den alpina kombinationen hänger löst efter VM i Åre och mycket talar för att grenen ersätts av en parallellslalom till kommande mästerskap. Det lär bland andra Wendy Holdener beklaga.

Schweiziskan är regerande världsmästare och bronsmedaljör från OS i fjol och har ett bra läge inför slalomdelen. Men världscuptvåan i slalom, slovakiskan Petra Vlhova, är inställd på att jaga konkurrenten.

””

Hörnblad elva

Det försvinner en del åkare till slalomdelen, bland andra Lindsey Vonn och Lin Ivarsson, som efter varsin krasch i super-G:n i tisdags var ute efter ett genomåk till inför söndagens störtlopp.

Däremot blir det slalom för Lisa Hörnblad, som var elva i störtloppsdelen, 88 hundradelar efter Siebenhofer.

””
””

Slalomdelen startar klockan 16.15.

TT