GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Starkare Asllani glänste i OS-genrep

Förlust med stora siffror, men Sverige lämnade ändå OS-genrepet med en bra känsla. Bäst av alla? Anfallaren som kommer bli en nyckelspelare - som mittfältare. - Vissa saker var världsklass, främst Kosovare Asllani, säger förbundskaptenen Pia Sundhage.(TT)
Publicerad 29 juli 2016

Flytten till England och Manchester City har gjort Kosovare Asllani riktigt gott. Musklerna är tillbaka på fotbollskroppen, och självförtroendet tillbaka i huvudet på 26-åringen.

I Sveriges OS-genrep mot Rio-klubben Botafogos juniorherrspelare var hon landslagets bästa spelare.

Sundhage nöjd

””

Det är svårt att tänka sig en vackrare uppladdningsmiljö än den Sverige hittat vid badorten Mangaratiba, drygt tio mil söder om Rio de Janeiro. De dimhöljda bergen som omger komplexet där Sverige bott sedan de anlände till Brasilien utgör en enastående kuliss och på planen såg det, trots att den fysiska skillnaden stundom blev påtaglig och Sverige förlorade med 0-8, spelmässigt ändå bra ut.

Trots det målmässiga underläget fortsatte Sverige att ligga rätt i positionerna och kommunicera.

"Bästa genomköraren"

””
””

Mittfältsmotorn Caroline Seger är förkyld och spelade inte, som en försiktighetsåtgärd. I övrigt mönstrade förbundskaptenen Pia Sundhage en startelva som mycket väl skulle kunna vara den som också startar mot Sydafrika 3 augusti.

””

Fyllt av självförtroende

På lördag flyttar Sverige in i OS-byn i Rio de Janeiro. Efter genomköraren mot Botafogo och 3-0-segern över Japan är Sverige fullt av självförtroende inför turneringen.

””

TT