Annons
Nyheter

Seger: "Jätteviktigt för oss att vinna"

Landslagsstjärnan Caroline Seger, 32, har kastats rakt in i hetluften efter sin återkomst till Sverige. Nu väntar seriefinal mot Linköping - en match som kan avgöra guldstriden. - Det är jätteviktigt för oss att vinna, säger 32-åringen.(TT)
Publicerad 9 september 2017

Förmiddagsträningen med Rosengård är avklarad och Caroline Seger, 32, är på väg till lunchen på Malmö IP. Det har gått drygt fyra veckor sedan landslagsstjärnan blev klar för en hemkomst till Sverige och allsvenskan efter tre säsonger i den franska ligan med spel för Paris Saint-Germain och Lyon.

””

"Har varit fullt ös"

Annons

Någon direkt mjukstart har det inte varit tal om. Debuten för Rosengård, som Seger spelade för 2011 när klubben hette LbD Malmö, skedde mot Eskilstuna den 19 augusti. Sedan dess har det blivit ytterligare två allsvenska matcher och seger i Svenska cupen-finalen mot Linköping. Klubben som Seger i mitten av 2000-talet fick sitt stora genombrott i.

””

Seger tycker att landets högsta serie har utvecklats sedan hon lämnade konkursklubben Tyresö 2014.

””

Rosengård fick uppleva detta förra helgen. Trots stor dominans och en 2-0-ledning i paus tappade Malmöklubben till 2-2 mot mittenlaget Vittsjö. Efter slutsignalen var det stor ilska i hemmalaget eftersom Rosengård ansåg sig ha blivit bestulet på ett segermål, men domaren ansåg att bollen inte var över mållinjen efter Segers nick.

””

"Inte säga att det är kört"

Hade Rosengård vunnit hade avståndet upp till serieledaren Linköping varit blott två poäng - nu skiljer det fyra pinnar inför söndagens seriefinal på Malmö IP.

TT: Sju omgångar återstår efter mötet med Linköping - är guldet kört om ni förlorar?

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons