Nyheter

Schweiz och Portugal för Sverige i Algarve

Sveriges fotbollsdamer kommer att ställas mot Schweiz och Portugal i sin grupp i årets Algarve Cup. "Schweiz och Portugal är två etablerade lag som spelade EM senast, så det är bra motstånd.(TT)
Publicerad 9 januari 2019

Sveriges fotbollsdamer kommer att ställas mot Schweiz och Portugal i sin grupp i årets Algarve Cup.

"Schweiz och Portugal är två etablerade lag som spelade EM senast, så det är bra motstånd. Schweiz spelade i höstas playoff-finalen till VM mot Nederländerna och gjorde det bra i kvalet och Portugal gick långt i Algarve förra året", säger förbundskapten Peter Gerhardsson till Svenska Fotbollförbundets webbplats.

"Så även om det inte är VM-nationer så finns det kvalitéer i de här lagen som vi kommer hitta likheter med i nationer som deltar i VM. Så det blir bra att möta dessa motstånd och få erfarenheter av deras sätt att spela", säger Gerhardsson.

Till skillnad från tidigare år består grupperna av tre lag i stället för fyra, där samtliga lag får spela placeringsmatcher beroende på gruppspelsresultatet. Sverige inleder med att möta Schweiz den 27 februari, följt av match mot Portugal den 1 mars. Placeringsmatcherna spelas den 6 mars.

Bland övriga lag sticker regerande Europamästaren Nederländerna ut, tillsammans med de VM-klara nationerna Kanada, Norge, Spanien, Skottland och Kina.

TT