Nyheter

Rosengren höll på DC-laget

Sent på onsdagskvällen bestämde sig den svenska förbundskaptenen Fredrik "Fidde" Rosengren. Det blir Elias Ymer och Christian Lindell, de två högst rankade svenska spelarna, som tar hand om singlarna i helgens möte med Österrike i Davis Cup-tennisens division 1 i Örebro.(TT)
Publicerad 5 mars 2015

Sent på onsdagskvällen bestämde sig den svenska förbundskaptenen Fredrik "Fidde" Rosengren.

Det blir Elias Ymer och Christian Lindell, de två högst rankade svenska spelarna, som tar hand om singlarna i helgens möte med Österrike i Davis Cup-tennisens division 1 i Örebro. Robert Lindstedt och Johan Brunström spelar som väntat dubbel.

Det svenska laget samlades redan i Stockholm förra veckan, och har tränat i Örebro sedan i måndags. Men "Fidde" Rosengren valde att hålla på det definitiva laget efter förra veckans preliminära nominering in i det sista. I stället har han låtit Elias Ymer, Christian Lindell, Isak Arvidsson och Markus Eriksson utmana varandra under träningarna och låtit dagsformen bestämma.

Efter torsdagens lottning står det klart att Sveriges högst rankade Elias Ymer inleder mot Österrikes tvåa Jürgen Melzer.

TT