unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Sjuhäradarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Rosengård guldfavorit: "Blev lite förolämpad"

Linköping har två raka SM-guld. Men Rosengård verkar på nytt vara storfavorit till att ta hem damallsvenskan i fotboll. - Här har man kommit till mästarlaget och så får man se att ett annat lag är guldfavorit, säger Linköpings nyförvärv Natasha Dowie.(TT)

Omröstningen på damallsvenskans upptaktsträff ska nog inte ses som någon absolut sanning. Men av de spelare, ledare, journalister och annat diverse fotbollsfolk som röstade var det tydligt: Rosengård tar SM-guldet i fotboll 2018.

quote

Rosengård fick 64,3 procent av rösterna medan Linköping, som har två raka SM-guld, var närmast bakom med 21,4 procent. Där bakom landade ströröster på lag som Göteborg, Djurgården, Hammarby och LB07.

Tappat landslagsbackar

Favoritskapet sitter där det ska, säger nykomlingen Hammarbys nya tränare Ann-Helén Grahm.

quote

Regerande mästaren Linköping har haft stor spelaromsättning, och bland annat tappat tre landslagsbackar i Jessica Samuelsson, Magdalena Eriksson och Jonna Andersson jämfört med samma tid förra året.

Extra motivation

Den brittiska anfallaren Natasha Dowie, ny i Linköping, tycker ändå att det är märkligt att regerande mästaren är så långt bakom Rosengård i omröstningen.

quote
quote

Linköpings tränare Marcus Walfridson, även han ny i laget, går ett steg längre.

quote

Den damallsvenska premiäromgången äger rum på lördag.

TT

Läs mer