Annons
Nyheter

Rosenberg: Truppen är gjord för Europa

Han har fört Malmö FF till tre SM-guld, tre gruppspel i Europa och skrev nyligen på för en säsong till. Nu bar Markus Rosenberg MFF ut i europeiskt cupspel även 2019. - Vi har en trupp och en förening som behöver Europa, säger 35-åringen efter tredjeplatsen i allsvenskan.(TT)
Publicerad 11 november 2018

I den 60:e minuten skickade lagkaptenen Markus Rosenberg in 1-0 till sitt Malmö FF hemma mot Elfsborg. Det var första gången denna säsong som det regerande mästarlaget var topp tre i allsvenskan - och där var MFF kvar när slutsignalen ljöd i den sista omgången.

””

Tappade SM-guldet i våras

Annons

När Hammarby tappade poäng borta mot Östersund (3-3) innebar det att MFF tog kvalplatsen till Europa League nästa säsong tack vare bättre målskillnad än stockholmarna.

””

Den katastrofala vårsäsongen - där tränaren Magnus Pehrsson fick sparken efter blott elva poäng på nio matcher och en tung finalförlust i Svenska cupen mot Djurgården (0-3) - grusade förhoppningarna om ett tredje raka SM-guld. Målet blev i stället en Europaplats.

””

Med tysken Rösler som tränare har MFF tagit 43 poäng på 18 allsvenska matcher. Skåningarna har under denna period även tagit sig till Europa League och har där fortfarande chansen på att gå vidare från gruppen.

””

Bjuder tränaren på middag

MFF-tränaren var stolt över att hans manskap lyckats med slåss på två fronter sedan han tog över.

””

Han avslutade sin presskonferens med att skicka ett tack till Östersundstränaren Ian Burchnall för att han lyckades motivera sina spelare till att spela 3-3 mot Hammarby och hjälpa MFF till tredjeplatsen.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons