Annons
Nyheter

Roberts spioneri ska ge seger mot Ungern

Sveriges andra match i handbolls-VM är en spionhistoria. Jamina Roberts, till vardags i Érd, har ägnat hösten åt att samla information om Ungern. - Det känns som vi har lite inside på dem, säger hon. Jamina Roberts lämnade Sävehof och Sverige för spel i Érd inför den här säsongen.(TT)
Publicerad 2 december 2017

Jamina Roberts lämnade Sävehof och Sverige för spel i Érd inför den här säsongen.

Försåtligt "placerad" i hjärtat av den ungerska ligan har hon inte kunnat undgå att samla på sig material om landslagsspelarna. Bäst känner hon förstås kvartetten från det egna laget men hon har också spetsat öronen och gnuggat ögonen under genomgångarna av toppkonkurrenterna FTC och Györ, som tillsammans har åtta spelare i landslaget.

Annons

Dessutom har Roberts sparat på sig videoklipp.

Informationen har 27-åringen delat med den svenska landslagsledningen och förbundskaptenen Henrik Signell.

””

"Var helt sjukt"

Av spelarna i Érd framhåller hon målvakten Kinga Janurik och vänsternian Kinga Klivinyi, som gör mycket mål för klubblaget. Även mittnian Gabriella Toth och linjespelaren Anett Kisfaludy är bra spelare men hon vet inte hur mycket någon av dem spelar i landslaget.

””

För egen del tror och hoppas den svenska vänsternian på ett roligare mästerskap än på länge.

Tack vare en operation i juni har hon fått hyfsad ordning på sitt sargade vänsterknä. Efter tre smärtsamma år är hon en hel spelare igen.

””

"Inte helt hundra"

Roberts specialitet är genombrott, men på grund av smärtan i vänsterknäet kunde hon fram till operationen i stort sett bara gå åt vänster. I och med skadan gick det inte att trycka ifrån med vänsterbenet.

””

I VM tänker hon gå på genombrott både åt vänster och åt höger.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons