Nyheter

Reichard tog silver på 50 frisim

Maja Reichard simmade världsrekordsnabbt, men det räckte ändå inte. Kinesiskan Li Guizhi snuvade henne på guldet på 50 meter frisim med tre hundradelar. - Men jag kan väl egentligen inte kräva mer av mig själv, jag är fantastiskt nöjd, säger Reichard efter silvret.(TT)
Publicerad 12 september 2016

Maja Reichard har nu redan tagit ett brons på 100 meter ryggsim och ett silver på 50 meter frisim i Paralympics i Rio. Och då har hon ändå kvar sin paradgren, 100 meter bröstsim på tisdag.

””
””

Duell om guldet

Finalen blev en högklassig duell mellan Reichard och kinesiskan Li Guizhi. Båda simmade under nederländskan Liesette Breunsma världsrekord på 30,83, och i mål skiljde bara tre hundradelar. Till svenskans nackdel.

””

Precis som i försöken gjorde hon det som hon inte skulle göra, men som är så svårt att undvika för de blinda simmarna: att simma snett. I inledningen av loppet hamnade hon för långt till vänster och simmade in i linan.

Brons, silver och ...

””

Nu väntar alltså 100 meter bröstsim, disciplinen i vilken Reichard är regerande paralympisk mästare. Där kan hon ta den valör som hon saknar i Rio.

””

Bronset på 50 meter frisim delades mellan nederländskan Liesette Breunsma och ukrainskan Maryna Piddubna.

TT