Annons
Nyheter

Publikfest väntar Sverige: "Det blir häftigt"

Biljetterna är slutsålda, krigsoffer ska hedras och lagkaptenen ska hyllas. England tar emot Sverige, och det är mer än bara en vanlig fotbollslandskamp. - Det är en oerhört viktig match för dem, säger Sveriges förbundskapten Peter Gerhardsson.(TT)
Publicerad 11 november 2018

Två VM-klara lag avslutar i dag landslagssäsongen med en träningsmatch i Rotherham. För Sverige blir världstrean England på bortaplan en tuff utmaning och en viktig värdemätare inför nästa år.

””

Årsdag för vapenvila

Annons

England vann med 3-0 borta mot Österrike i torsdags trots att de flesta ordinarie spelare vilade. Mot Sverige lär förbundskapten Phil Neville ställa upp med ett betydligt mer slagkraftigt lag. Bland annat stod lagkaptenen Stephanie Houghton över mot Österrike, för att få göra sin 100:e landskamp på hemmaplan.

Dessutom är det i dag årsdagen av Stilleståndsdagen 1918, då första världskrigets vapen tystnade, och England hedrar därför de som stupade i kriget.

””

Samuelsson tillbaka

En som ser extra mycket fram emot matchen är Jessica Samuelsson. Om hon får starta blir det hennes första landskamp sedan hon drog på sig en svår fotskada i VM-kvalet mot Ungern förra hösten.

””

England-Sverige sparkar igång klockan 14.30, svensk tid.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons