Annons
Nyheter

Propulsion mot Prix dâ??Amerique

Sveriges bästa häst, Propulsion, fortsätter att tävla. Beslutet togs på tisdagen av ägaren Bengt Ågerup och tränaren Daniel Redén. Planen har varit att detta skulle bli sista tävlingsåret och att Propulsion skulle bli avelshingst på heltid.(TT)
Publicerad 13 november 2018

Planen har varit att detta skulle bli sista tävlingsåret och att Propulsion skulle bli avelshingst på heltid. Men han har varit bättre än någonsin och radat upp segrar under 2018.

"Propulsion är fortfarande så bra på tävlingsbanan att vi i samråd bestämt oss för en fortsatt tävlingskarriär. Hästen får själv bestämma och visa när han inte längre vill tävla och vi kommer inte att använda honom i aveln nästa år, åtminstone inte som det ser ut i nuläget", säger Daniel Redén till stall Zets hemsida.

Annons

Propulsion har vunnit åtta lopp på tolv starter i år med Örjan Kihlström i sulkyn och sprungit in 10,8 miljoner kronor. Den totala prissumman är 22,5 miljoner kronor.

Propulsion har bland annat vunnit Norrbottens stora pris, Årjängs stora sprinterlopp, Hugo Åbergs memorial, Åby stora pris, Mastersfinalen och C.L.Müllers Memorial.

Men han vann inte Prix dâ??Amerique (trea) och Elitloppet (tvåa). Det gnager i Daniel Redéns vinnarskalle. Nu blir det full satsning mot travvärldens två största lopp.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons