Premiärseger för Rosenqvist

Felix Rosenqvist vann säsongspremiären i EM i formel 3 på brittiska Silverstone. Och efter att ha straffats hårt på grund av ett tekniskt fel svarade han för rejäla uppåkningar i lopp två och tre under helgen. Rosenqvist slog till med pole position till helgens alla tre EM-heat.(TT)
Publicerad 12 april 2015

Rosenqvist slog till med pole position till helgens alla tre EM-heat. Men en lös skruv på framvingen gjorde att domarna strök 23-åringens tider från det andra kvalet och han flyttades till sista plats i både andre och tredje loppet.

Men från 35:e startruta svarade han för två rekordartade upphämtningar. Totalt klättrade Värnamo-chauffören oöverträffade 51 placeringar - till sjunde respektive 12:e plats - på de två loppen.