Annons
Nyheter

Elias Pettersson hyllas efter ny poängfest

Lovorden haglar över Vancouvers svenska succérookie Elias Pettersson. Två baljor och tre assists blev det när laget hemmaslog Colorado med 7-6 i en dramatisk match. Det blev bara en match utanför poängprotokollet för Pettersson.(TT)
Publicerad 3 november 2018

Det blev bara en match utanför poängprotokollet för Pettersson. Målen mot Colorado var nummer åtta och nio för säsongen i NHL-ishockeyn.

Pettersson stod också för tre framspelningar, vilket ger totalt sex stycken denna säsong.

””
Annons

Redan i första matchminuten slog Pettersson en snygg passning diagonalt över halva planen till Brock Boeser som satte 1-0 för Vancouver.

Assist nummer två - också den till Brock Boeser - fick kommentatorerna att tappa hakan:

””

Svängig match

Matchen var jämn och svängig och lagen följdes tätt åt i målprotokollet. Andra perioden bjöd på inte mindre än totalt sju mål, varav Elias Pettersson svarade för ett.

Med 1:37 kvar av tredje perioden gjorde Nathan MacKinnon 6-5 till Colorado. Då klev Elias Pettersson fram igen - med bara halvminuten kvar slog han in kvitteringen till 6-6, vilket tog matchen till förlängning.

Även där utmärkte sig svensken. I slutsekunderna och med en man mer på isen spelade Pettersson fram Derrick Pouliot som satte det avgörande målet för Vancouver.

””
””
””

Erikssons första mål

Till publikens jubel nätade Vancouvers Loui Eriksson för första gången den här säsongen, efter att han påpassligt var framme när Colorados målvakt Philipp Grubauer tvingades att släppa en retur.

Men det var Elias Petterssons match, och Loui Eriksson stämde in i hyllningarna till landsmannen:

””

Även Arizona-Carolina gick till förlängning. Hemmalaget hade en 3-0-ledning efter första perioden men Carolina hämtade upp underläget och kvitterade. Arizonas Michael Grabner slog in vinnande 4-3 drygt en minut in i förlängningen.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons