Annons
Nyheter

Mellberg: "Brutalt poängtapp"

Han var otroligt nöjd med matchen överlag. Bortsett från en detalj: misstaget i slutet. - Det känns som ett brutalt poängtapp, sade tränaren Olof Mellberg efter Brommapojkarnas 1-1 mot Helsingborg. Olof Mellberg var tydlig med sin frustration efter mötet med exallsvenska Helsingborg.(TT)
Publicerad 12 september 2017

Olof Mellberg var tydlig med sin frustration efter mötet med exallsvenska Helsingborg. Tränaren trummade med fingrarna i bordet, vilade huvudet i höger- och vänster hand och hade hela tiden besviken, tom blick.

Känslorna kretsade kring situationen i slutminuterna, då hemmalaget drog på sig en frispark och gästernas Johan Persson sedan nickade in bollen från Darijan Bojanic till 1-1.

””
””
Annons

Brommapojkarna öppnade

Och det är lätt att förstå honom.

För fram till Edwin Gyimahs utvisning i 76:e minuten handlade matchen i princip bara om Brommapojkarna.

Med hög och aggressiv press i defensiven såg hemmalaget till att gästerna inte hittade in till fria, farliga ytor för att skapa några chanser.

I stället var det BP, med snabbt och rappt anfallsspel, som vid flera tillfällen tvingade Pär Hansson till fina, avgörande räddningar. Helsingborgsmålvakten hade dock ingen chans på Gustav Sandberg Magnussons nick i 14:e minuten. Lagkaptenen nådde högst på Markus Gustafssons hörna och skickade in 1-0-målet.

Sedan fortsatte halvleken att handla om Brommapojkarna. De hittade flera bra lägen - där Viktor Gyökeres hade den allra bästa möjligheten i slutminuten av första halvlek - och borde ha gjort ytterligare något mål.

Dominansen fortsatte sedan i andra och enligt Mellberg borde matchen ha varit vunnen långt innan det där misstaget i slutminuten.

””
””

Persson kvitterade

Sedan fick Gyimah sitt andra gula kort - och Helsingborg kom in i matchen.

Först tvingades målskytten Sandberg Magnusson till en akrobatisk räddning på mållinjen för att få stopp på Oke Akpovetas avslut.

Annons

Sedan skickade Johan Persson in kvitteringen.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons