Annons
Nyheter

Oro för matchfixning inom svensk handboll

Det finns en oro för att matchfixning även når svensk handboll. Generellt sett är handbollen nästan lika utsatt som fotbollen, uppger Riksidrottsförbundet (RF). - Vi försöker vara ett steg före, säger Peter Gentzel, vd för Svensk elithandboll.(TT)
Publicerad 4 september 2017

Det finns inga indikationer på läggmatcher inom svensk handboll, uppger Peter Gentzel. Tillsammans med huvudsponsorn Svenska Spel och Riksidrottsförbundet arbetar dock handbollen med att informera spelare och ledare om riskerna.

””

Enligt Johan Claesson, RF:s samordnare mot matchfixning, finns det möjlighet till spel på Handbollsligan hos närmare 230 spelbolag världen över.

””
Annons

Spelare i elitlagen, både på herr- och damnivå, ska genomgå en självstudiekurs om matchfixning och under kommande säsong ska RF:s samordnare träffa ledare och spelare i Handbollsligans klubbar.

Handbollens största skandal är fallet med den franska storstjärnan Nikola Karabatic. Den flerfaldige världsmästaren dömdes till dryga böter för en läggmatch 2012 tillsammans med andra spelare i hans dåvarande klubb Montpellier.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons