GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Örebrobacken lägger av

Hon var reserv i VM-truppen i somras. Nu väljer en av Sveriges bästa mittbackar, Marina Pettersson Engström, att avsluta karriären. - Energin och motivationen är slut, jag orkar inte en säsong till, säger 28-åringen till TT. Ännu en allsvensk toppspelare med landslagsmeriter väljer nu att lägga av.(TT)
Publicerad 12 januari 2016

Ännu en allsvensk toppspelare med landslagsmeriter väljer nu att lägga av.

Emmelie Konradsson, Umeå IK, avslutade karriären inför säsongen 2015, bara 25 år. Petra Larsson, 27, nybliven landslagsspelare tackade för sig i november efter en grym säsong i Eskilstuna. Sofie Persson, 28, väljer att inte fortsätta efter en toppsäsong som gav SM-silver i Eskilstuna och en plats i senaste landslagsuttagningen.

Och nu Marina Pettersson Engström som har sina två bästa säsonger bakom sig i Örebro och 200 matcher i damallsvenskan.

Fick inte spela VM

2014 blev laget tvåa bakom Rosengård, klubbens bästa placering någonsin. Det innebar spel i Champions League i fjol där man åkte ut mot franska topplaget Paris SG efter 1-1 hemma och 0-0 borta. Hon har varit uttagen till flera landslagssamlingar de senaste åren men inte fått chansen. Förra sommaren ryckte försvararen in som VM-reserv och åkte till Kanada en vecka. Men skadebekymren på de ordinarie mittbackarna löste sig och Pettersson Engström fick åka hem innan turneringen började.

””

Stort avbräck

Mittbackens beslut är ett stort avbräck för Kif Örebro. Sedan tidigare har rutinerade trion Elin Magnusson, Sanna Talonen Torstensson och Susanna Lehtinen valt att lämna klubben. Liksom tränarduon Rickard Nilsson (Forward) och Johan Svensson (AIK). Landslagsmittfältaren Hanna Folkesson väljer att inte förlänga kontraktet och anfallsstjärnan Sarah Michael är långtidsskadad (korsband).

TT